MEĐUGORJE

Informacije

Trajanje: 2 dana

Cijena: 350,00 KN

Polasci: 05.-07.04.2019.

Prijevoz: Turistički autobus

Kategorija : Europa,Hodočašća,Putovanja 2019


Opis

MEĐUGORJE – 2 DANA

05.-07.04. 2019.g.

0. Dan

Polazak u 22:00 sata s parkinga kod groblja u Varaždinu. Noćna vožnja prema Međugorju uz usputna zaustavljanja na putu radi odmora.

1 . Dan

Dolazak u Međugorje – mjesto gdje se okupljaju hodočasnici iz cijelog svijeta. Odmah po dolasku kreće se na Križevac. Po obavljenom križnom putu na Križevcu, obilazak svetišta. U kapelici klanjanja su 2000. godine postavljeni reljefi petorice svećenika rodom iz ove župe, mučenika za vjeru, koje su komunisti pogubili na samom kraju II. svjetskog rata. Sa sjeverozapadne strane crkve uređeno je mjesto za tihu molitvu oko drvenog križa, gdje hodočasnici mogu zapaliti svoje zavjetne svijeće. Na jugozapadnoj strani crkve, na putu prema groblju, za Uskrs 1998. postavljen je brončani kip Uskrslog Spasitelja (djelo slovenskog kipara Andreja Ajdiča). Oko njega je za Uskrs 2002. g. uređen prostor za osobnu i skupnu molitvu Križnog puta za one koji ne mogu na Križevac.

U popodnevnim satima odlazak na brdo Ukazanja. Slijede večernje pobožnosti – krunica, ispovijedi, večernja Sv. misa. Slobodno vrijeme za individualni program. Smještaj, noćenje.

2. Dan

Odlazak na brdo Ukazanja. Sveta misa u 11:00 sati. Odlazak iz Međugorja predviđen je nakon mise oko 14:00 sati. Slijedi posjet Etno selu Herceg. Etno selo Herceg nastalo je 2008. godine, no proces sazrijevanja ideje o njegovom postanku odvijao se dugo i postepeno. Selo izraslo iz kamena i stvoreno od kamena, udaljeno svega nekoliko kilometara od znamenitog svetišta Međugorja, na tromeđi Čitluka, Međugorja i Ljubuškog, s pravom se može nazvati čudom hercegovačkog kraja. Herceg je bezvremenska kategorija, mjesto na kojem se, izvan sadašnjeg vremena, zaboravlja užurbanost svakodnevnice. To je mjesto na kojem se vraćate korijenima, čudeći se jednostavnosti i jedinstvenosti nekadašnjeg, starinskog načina života. Kao što je oduvijek bila mjesto susreta ljudi, tako je i ova zavjetna kapela mjesto koje se s radošću pohodi, kapela je povratak duhovnom, ona je očuvanje tradicije, gajenje kulture i pismenosti, ljepota ambijentalnosti i idila bogate duše nas i naše djece. Unutar sela, nalazi se jedna kamena kuća koja je zamišljena kao muzej. U toj kamenoj kući sve je postavljeno kao prije više od sto godina. Ova kuća je, kao uostalom i cijelo selo, svjedok nekih starih vremena. Slobodno za razgled.

Nakon razgleda slijedi povratak prema Vašim domovima, kamo se uz kraća usputna zaustavljanja stiže u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 350,00 KN

CIJENA SADRŽI:

–          prijevoz turističkim  autobusom

–          pratitelj tijekom putovanja

–          noćenje u Međugorju

–          posjet Etno selu Herceg

–          osiguranje  odgovornosti organizatora paket aranžmana

–          jamčevina

–          organizacija putovanja

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 45

Prema zakonskim propisima zadržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, te pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene kalkulativnih elemenata, kao i izmjene programa putovanja u slučaju potrebe, ali se obvezujemo program izvršiti u cijelosti. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti putovanja Grand toursa d.o.o., te je osigurana jamčevina po Ugovoru broj br. 1253/2012-01 kod Croatia osiguranja d.d., Filijala Varaždin. Datum izrade programa: 24.01.2019.

Kontaktirajte nas u vezi ove ponude

Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Naslov

Dajem privolu da se moji osobni podaci koriste u svrhu odgovaranja na upit i prihvaćam pravila privatnosti

Upit