Sarajevo

Informacije

Trajanje: 2 dana

Cijena: 520,00 KN

Polasci: 08.-09.06.2019.

Prijevoz: Turističkim autobusom

Kategorija : Europa,First minute,Putovanja 2019


Opis

SARAJEVO

08.-09.06.2019.g.

Posjetite grad opasan prelijepim planinama i obdaren bogatim i zdravim vodama, grad u kojem su nekada svaku ulicu krasile česme i male fontane. Sarajevo je do posljednjeg tragičnog rata predstavljalo primjer multietničke zajednice, tolerancije i suživota svih njegovih građana. Grad koji nijednog putnika ne ostavlja ravnodušnim, grad koji osvaja i rijetko koga odbija, jedinstven na svijetu upravo zbog spoja različitih kultura i religija koje su donedavno skladno živjele.

1. DAN

Polazak iz Varaždina u 04:00 sata. Vožnja preko Slavonskog Broda do Sarajeva. Nakon panoramskog razgleda, sastanak s vodičem te razgled grada uz stručno vodstvo. U Sarajevu su se susrele i udružile velike kulture i religije juga i sjevera Europe, zapadnog i istočnog kršćanstva, islama i judizma, ali i velike imperije europske povijesti: Kujundžiluk, Gazihusrevbegov bezistan i veličanstvena Gazihusrevbegova džamija, Katedrala, Židovski hram i Sinagoga. Posjet Baščaršiji – zaronite u Baščaršiju, stari dio grada i slobodno se izgubite u „čaršijskom bermudskom trokutu“ Vijećnica – bezistani – Begova džamija – katolička katedrala – Stara sinagoga – Stara pravoslavna crkva. Kupite suvenir, probajte Sarajevski roštilj ili neki od bosanskih specijaliteta. Nakon razgleda polazak u hotel, smještaj. Večera. Noćenje.

2. DAN

Doručak. Nakon doručka odlazak preko Travnika, Jajca uz kraća zaustavljanja do planine Kozare. Od početka rata 1941.godine pa sve do 1945.godine ofenzive i napadi neprijatelja na Kozaru nisu prestajali, ali neprijateljski odredi nisu je pokorili. Najteža je bila ofenziva 1942.godine kada je 45.000 neprijateljskih vojnika krenulo na 3.500 partizana. U znak sjećanja na poginule borce u središnjem dijelu Nacionalnog parka “Kozara”, Mrakovici, podignut je 1972. godine Memorijalni kompleks kojeg čine Spomenik, Memorijalni zid i Muzej. Svojom visinom od 33 m Spomenik, na simboličan način, predstavlja veličinu slobode i slobodarski duh kozaračkog naroda. Spomenik okružuju betonske kolone čime je predstavljen fizički pritisak neprijatelja na Kozaru. Na Memorijalnom zidu, u bronzi, „u smrti za vječnost“ postrojeno je 9 921 ime boraca poginulih u borbama na ovom području tokom II svjetskog rata. Fotografije, predmeti i dokumenti koji svjedoče o stradanjima stanovnika ovog kraja, izloženi su u Muzeju. Nakon razgleda slijedi povratak prema Vašim domovima, kamo se uz kraća stajanja na putu stiže u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 545,00 kn

ARANŽMAN UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, licencirani pratitelj tijekom putovanja, 1 polupansion u hotelujamčevina, organizacija putovanja, stručni vodič u Sarajevu 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 45

Prema zakonskim propisima zadržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, te pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene kalkulativnih elemenata, kao i izmjene programa putovanja u slučaju potrebe, ali se obvezujemo program izvršiti u cijelosti. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti putovanja Grand toursa d.o.o., te je osigurana jamčevina po Ugovoru broj br. 1253/2012-01 kod Croatia osiguranja d.d., Filijala Varaždin. Datum izrade programa: 15.02.2019.

Kontaktirajte nas u vezi ove ponude

Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Naslov

Dajem privolu da se moji osobni podaci koriste u svrhu odgovaranja na upit i prihvaćam pravila privatnosti

Upit