Sarajevo

Informacije

Trajanje: 2 dana

Cijena: 595,00 KN

Polasci: 9.11.2019.

Prijevoz: turistički autobus

Kategorija : First minute


Opis

9.-10.11.2019.

Posjetite grad opasan prelijepim planinama i obdaren bogatim i zdravim vodama, grad u kojem su nekada svaku ulicu krasile česme i male fontane. Sarajevo je do posljednjeg tragičnog rata predstavljalo primjer multietničke zajednice, tolerancije i suživota svih njegovih građana. Grad koji nijednog putnika ne ostavlja ravnodušnim, grad koji osvaja i rijetko koga odbija, jedinstven na svijetu upravo zbog spoja različitih kultura i religija koje su donedavno skladno živjele.

1. DAN

Polazak iz Varaždina u 2:00 sata iz parkirališta kod groblja. Vožnja preko Zagreba, Slavnoskog broda. Po dolasku u Sarajevo, sastanak sa stručnim vodičem te odlazak u razgled Sarajeva. U Sarajevu su se susrele i udružile velike kulture i religije juga i sjevera Europe, zapadnog i istočnog kršćanstva, islama i judizma, ali i velike imperije europske povijesti. Posjet Baščaršiji – zaronite u Baščaršiju, stari dio grada i slobodno se izgubite u „čaršijskom bermudskom trokutu“ Vijećnica – bezistani – Begova džamija – katolička katedrala – Stara sinagoga – Stara pravoslavna crkva.

Slobodno vrijeme za odlazak na ćevape, šetnju gradom i ostale individualne aktivnosti prema želji. Odlazak prema hotelu, smještaj. Večera, zabava, noćenje.

2 . DAN

Nakon doručka, u 10:00 sati, slijedi odlazak iz Sarajeva preko Turba, mjesta koje se nalazi u dolini Lašve do Travnika. Kao i kod mnogih bosanskih gradova, turizam Travnika je baziran na povijesti i geografiji. Obližnja planina Vlašić jedna je od najvećih u Bosni i Hercegovini, što je čini odličnim mjestom za skijanje, pješačenje i sankanje. Mnoge građevine, koje potiču iz osmanskog perioda, dobro su očuvane, kao na primjer brojne džamije, orijentalne kuće, sahat kula, te ulične česme. Stari dio grada datira iz ranog 15. vijeka. Šetnja gradom. Odlazak na Plave vode i u poznatu Lutvinu kahvu – kavanu za kavu. Slobodno vrijeme za ručak.

Slijedi odlazak put Jajca, grada sa 23 nacionalna spomenika. Centar grada ukrašava 21 metar visoki vodopad, koji je među 12 najljepših na svijetu. Kraća individualna šetnja gradom. Nakon razgleda povratak Vašim domovima, kamo se uz kraća zaustavljanja radi odmora na putu stiže u večernjim satima.

Cijena aranžmana na bazi 45 osoba: 595,00kn

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

  • prijevoz turističkim autobusom
  • pratitelj tijekom putovanja
  • 1 polupansion u hotelu Hollywood**** u Sarajevu
  • stručno vodstvo u Sarajevu
  • jamčevina
  • organizacija putovanja
  • osiguranje odgovornosti organizatora paket aranžmana

DOPLATA: ulaznice u ostale muzeje i kulturno povijesne objekte koji se posjećuju

Prema zakonskim propisima zadržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, te pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene kalkulativnih elemenata, kao i izmjene programa putovanja u slučaju potrebe, ali se obvezujemo program izvršiti u cijelosti. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti putovanja Grand toursa d.o.o., te je osigurana jamčevina po Ugovoru broj br. 298-00125301401 kod Croatia osiguranja d.d., Filijala Varaždin. Datum izrade programa: 20.09.2019.

Kontaktirajte nas u vezi ove ponude

Ime (obavezno)

Email (obavezno)

Naslov

Dajem privolu da se moji osobni podaci koriste u svrhu odgovaranja na upit i prihvaćam pravila privatnosti

Upit